söndag 24 februari 2008

Bullbak



Här på höjden har söndagen spenderats med att baka bullar! Vi har övat upp vår fingertoppskänsla och förfinat detta hantverk till max, med perfekta bullar som följd! Vi bakar alltid hälften kanel, hälften vanilj. Nu kommer det knorras på jobbet imorgon när jag bjuder på dessa smörstinna små underverk till de som inte tycker sig kunna äta fika på jobbet. Men jag tänker inte foga mig, och har som mål att äta minst tre varje dag tills de tar slut. Man måste njuta emellanåt, och jag finner ingen bättre dag att förgylla än måndagen, denna totalt intetsägande och långa dag.

torsdag 21 februari 2008

Ny vas?


Denna lilla skapelse har sneglat på några gånger nu på Sia. Jag vet inte fullt ut om den är fin eller ful, även fast jag har fastnat för den. Jag gillar det faktum att man sätter en blomma i varje liten vas, och det går nog att leka fram något annorlunda med denna lilla gynnaren och valfria vårblommor. Sedan gillar jag också att formen på de små vaserna är lite organisk, de påminner lite om tentakler eller någon sorts korall tycker jag. Men nu till er, kära läsare, vad tycker ni?

måndag 18 februari 2008

Vårsol!


Ville bara dela med mig av min underbara lunch i solskenet på vår uteplats. Intressant att man kan vara en sån solskensjunkie och bli helt galen så snart den visar sig. Det var så härligt att kunna njuta av solen på en egen plats utan att behöva ge sig till närmsta park, eller som vi var tvungna att göra en gång förra sommaren, sätta oss utanför vårt dåvarande soprum för att kunna lapa lite sol. Jag vet att alla blir lika glada när solen visar sig på vårkanten. En förvarning om sommaren som kommer!

lördag 16 februari 2008

Jag håller vad jag lovar!


Det har tidigare här på bloggen utlovats bilder på vårtecknen utanför vårt sovrumsfönster.
När jag skulle ge mig ut och fota regnade det snöblask, och var inte skinande sol som jag hade hoppats på. Dessutom råkade jag, när jag fotade dessa små liven, ställa mig på ett annat stånd med lila krokusar och mosa dem en smula. Men oroa er icke, jag kikade ut på dem för några minuter sedan och de verkade ha repat sig.
Nu är iallafall våren kommen, snöblask till trots.

Sovrummet färdigt!


Efter en resa till IKEA och idogt borrande, målande och pysslande så är alltså vårt sovrum helt färdigt. Puh, trodde aldrig att den dagen skulle komma!
På bilden får ni också svaret på vilken tavla det till slut blev, enhändigt vald av mig, eftersom sambon numera har lämnat över inredningen av vårt habitat till mig. Samtidigt som jag var på IKEA tittade jag också förbi COOP och köpte där ekologiska påslakan och örngott från Änglamark. De är inte bara fina att se på, utan är supersköna att sova i. Nu har dock min uppmärksamhet legat mycket på att hindra katten från att hoppa upp i sängen med smutsiga tassar. Än så länge har det gått bra...
Vårt sovrum är nu en lugn oas, med eftermiddagssol som silar in genom gardinerna. Nu måste jag nog ta en liten siesta bara för att njuta...

Muffins...


Jag hoppas att ni alla hade en trevlig alla hjärtans dag. Själv tycker jag mest att det är en högtid som finns till så att alla handlare kan boosta sin försäljning av heliumballonger och billigt plastskräp, och hu, mirandanallar.
Dock betyder inte detta att jag är helt emot att fira denna högtid med lite extra mys, vilket resulterade i att jag ställde mig och bakade morotsmuffins. Hjärtdekoren stod sambon för, och visst blev de fina? Och ja, de smakade lika gott som de ser ut att göra!

tisdag 12 februari 2008

Förlåt alla mina läsare...

...att jag inte har skrivit på ett tag. Jag har några godbitar på gång, så håll ut!

onsdag 6 februari 2008

Swedish Grace



Eftersom jag numera kan titulera mig blodgivare kan jag också stoltsera med mitt första exemplar av temuggen från Rörstrands serie Swedish Grace. Detta är verkligen en av mina favoritserviser, och om jag inte redan hade en servis från Rörstrand skulle jag mycket väl kunna tänka mig att samla på den.
Varje gång jag väljer att ge mitt blod till bättre behövande kommer jag belönas med denna vackra pjäs. Sakta men säkert kan min teservis ta form. När denna är fulländad kan jag välja att få med mig en skål hem från samma serie.
Samlandet kan börja!

söndag 3 februari 2008

Vårtecken!

Sedan vi flyttade in här uppe på höjden så har jag med spänning sett framemot våren, och de lökar som eventuellt kommer sticka upp ur myllan. Man vet ju inte hur det är i en trädgård till en hyresrätt, chansen är ju inte så stor att någon har bemödat sig att inhandla lökar och påta ner i jorden, och ej heller att hyresvärden inser värdet i en sådan investering och öppnar plånboken.
Men idag upptäckte jag till min stora lycka att det kikar upp blad av både det ena och det andra ur gräsmattan utanför vårt sovrumsfönster. Jag och mina systrar kunde peka ut krokus, påskilja och något som kan vara pärlhyacint men också möjligtvis scilla, jag är ingen vidare fena på gröna blad från lökväxter. Nu har jag varit tvungen att kika ut flera gånger idag bara för att hitta fler och fler små blad. Nu känns våren genast mycket närmare, och jag lovar att återkomma med bilder på blomsterprakten!

Grönt ljus...



I mitt kall att hjälpa er läsare på vägen till att bli (ännu mer) upplysta konsumenter, kommer jag nu till denna viktiga fråga: Fisken!
Som alla säkert hört talas om är våra hav på vissa håll utfiskade, och vissa fiskarter ligger riktigt pyrt till. Detta gör i sin tur att ekosystemen i haven rubbas när vissa arter försvinner och andra tar över. Vi konsumenter har otrolig makt över vad som finns i fiskdiskarna världen över. Välj din fisk med omsorg, så ser framtiden genast lite ljusare ut!
För att inte bli för långrandig, (enligt min vän Mia är långa inlägg tröttsamma), så skriver jag bara de fiskar som inte är utfiskade och där de fiskas på ett för miljön och framtiden hållbart vis, och därför har fått grönt ljus på WWFs lista:
Abborre
Alaska Pollock
Blåmusslor, repodlade
Gråsej
Gädda
Gös (hjälmarfiske)
Hoki
Hummer (burfångad)
Krabba (burfångad, svensk)
Lax (KRAV)
Nordhavsräka (KRAV)
Sill (KRAV)
Skarpsill
Skrubbskädda
+ Vildfångad och odlad fisk som är kravmärkt

Ut och gör ett upplyst val. Konsumentmakt!