torsdag 9 oktober 2008

Pimp my String


Under vårt projekt med att fixa iordning köket åkte också min gamla stringhylla upp på väggen!
Eftersom hyllan nu sitter där vår klocka brukade sitta, och jag har missat bussen typ varannan dag sedan den togs ner, så gick jag till min gode vän på NK Hemma och köpte mig en lämplig klocka för hyllplacering. Det finns ju en liknande från Cult, men jag gillar denna bättre. Dessutom är den en utgående modell, så jag hade verkligen tur, för det var precis den jag ville ha. Och under samma runda på stan hittade jag den teckningen från en gammal flora som hade fått en ny chans. Den var jag bara tvungen att ha, i väntan på den perfekta skolplanschen.

Stilleben


Så här på hösten så ska ju alla ljusstakar och ljuslyktor fram ur skåpen och sprida värme, ljus och mycket mys!
Jag samlade några av mina finaste på en gammal bricka, och det blev så himla fint! Jag hittade den fina lövformade ljusstaken på myrorna i somras, och jag börjar förstå varför den hamnade där, det är nämligen OMÖJLIGT att hitta ljus till den, efter mycket letande hittade jag detta, ett handstöpt, lackat ljus från Norge för 10 kr styck. Känns inte riktigt hållbart i längden. Tydligen ska det finnas lite ljus i den här storleken att tillgå kring jul, får väl ta en ny snokarrunda om en månad eller så.

onsdag 1 oktober 2008

Pimp my Mateus


Jag bara älskar mitt Mateusfat, som jag köpte i present till mig själv för typ ett år sedan. Ni som har ett hemma vet att man kan lägga precis vad som helst i det och det blir perfekt. Dagens look: Pumpor och blockljus

Köket part two


Nu har vi sedan några veckor tillbaka haft vår världskarta uppe på väggen, och vi älskar den! Dock måste vi snart skaffa oss en atlas, så att vi med självsäkerhet kan tala om vilka öar, sjöar och hav som är vilka.
Som alla heminredare med lite självaktning vet så är det grunden som är viktigast. Så därför la vi ner mycket arbete på att skära bort skarvarna från tapeten och slipa till perfektion. De andra väggarna i köket var ju redan vita, och vi hade verkligen tur när den färg vi hade valt var nästan exakt likadan! Vi kunde pusta ut...
Själva monteringen var en historia i sig, det hjälper inte alltid att gnugga järnet (som jag hade blivit tipsad om att göra),stickern ville inte fästa ändå. Men med mycket tålamod och skojiga utrop typ; "akta Malta!" eller "inte just nu, jag håller på med Nya Zeeland" så fick vi upp den tillslut. Så härligt att få det precis som man vill ha det!