måndag 10 december 2007

Gör en välgärning och somna gott ikväll!



Ärade läsare.
Utan pekpinnar (bortse från rubriken;) så presenterar jag härmed tre välgärningar som du kan göra för att hjälpa någon annan.
1. Gå till närmsta leksaks-bok-klädbutik och inhandla några juklappar. Slå sedan in dessa och lämna in dem till stadsmissionen eller någon liknande organisation. Dessa kan sedan mammor och pappor som inte har råd att köpa julklappar till sina barn bli tilldelade. Gör inte så stort hål i din ficka och betyder så mycket.
2. Gå in på www.actionaid.se och ge bort en present som gör skillnad! För 500 kr kan du bidra till att en barnmorska kommer till en by i Sierra Leone och hjälper till vid förlossningar. Eller varför inte ge en get till en familj och ge dem en möjlighet att försörja sig?
3. När vi var och lyssnade på Bill Clinton tipsade han om en sida som heter kiva.org. Där kan du som privatperson gå in och låna ut 25 dollar till företagarna som står representerade där. Kanske till den ensamstående mamman i Tanzania som flätar korgar av bananblad och vill kunna köpa en skärmaskin, eller varför inte Muhammed på bilden som vill låna pengar så att han kan köpa mer varor att sälja på marknaden i byn Accra i Ghana? Genom att många går in och bidrar till lånet är risken inte så stor för en enskild långivare, och lånet betalas tillbaka över en förutbestämd period. Sedan kan du låna ut dina 25 dollar till någon annan.
Se så! Vad väntar du på? Gör en god gärning idag!
(Inga pekpinnar, som sagt;)

Inga kommentarer: